Flottar - Information

Katamaranskrovet består av pontoner som är fyllda med homogena cellplastblock och inkapslade utav tätsvetsad saltvattenbeständig aluminiumplåt, (EN-AW-5754 SS4120-14) trycktestade.

 

 

Pontonerna är snedskurna, detta gör att flotten tar sjön på ett bra sätt. Flotten flyter fram där båtar med sitt djupa skrov tar i bottnar av stenar och gyttja. Flottarna fungerar även som vanliga flytbryggor, arbetsflottar och fraktflottar tackvare att det är lätt att angöra land med och att de är stabila tack vare dessa pontoner.

Flottens stomme är byggd av tryckimpregnerat material eller aluminiumchassi och alternativt vattenfast plywood för att tåla stora påfrestningar. Motrofäste finns bak för långriggad motor (vid kortriggad anges detta vid beställning). Räcke i aluminiumprofiler som är förberedd till tak. Vi tillverkar även tillbehör så som ramper, förvaringslådor, badstegar och montering av styrpulpet efter kundens önskemål.

Skötseln är minimal. Den kräver så gott som inget underhåll. Om flotten innehåller trädetaljer rekommenderas inoljning av virket varje år och uppläggning på land under vinterhalvåret för att behålla livslängden och fräschheten.

Pontonbåten kan beställas i olika storlekar och utförande allt ifrån en ren arbetsflotte till en skräddasyd husbåt. Kontakta oss och så lämnar vi ut en prisoffert om ”din” flotte.

 Klicka här för Instruktionsbok std flottar userfiles/file/Instruktionsbok Flotte 425 525 625 för hemsida.pdf

Design: Norrwebb
Drift & Produktion:
Wikinggruppen
 
Fredrikssons Plåt AB - Hede-Finflov 8 - 824 92 Hudiksvall Tel. 0650-54 80 49 E-post. info@flottar.se