Information Flottar

Katamaranskrovet består av pontoner som är fyllda med homogena cellplastblock och inkapslade utav tätsvetsad saltvattenbeständig aluminiumplåt, (EN-AW-5754 SS4120-14) trycktestade.

Pontonerna är snedskurna, detta gör att flotten tar sjön på ett bra sätt. Flotten flyter fram där båtar med sitt djupa skrov tar i bottnar av stenar och gyttja. Flottarna fungerar även som vanliga flytbryggor, arbetsflottar och fraktflottar tack vare att det är lätt att angöra land med och att de är stabila tack vare dessa pontoner.

Flottens stomme är byggd av tryckimpregnerat material eller aluminiumchassi och alternativt vattenfast plywood för att tåla stora påfrestningar. Motorfäste finns bak för långriggad motor (vid kortriggad anges detta vid beställning). Räcke i aluminiumprofiler som är förberedd till tak. Vi tillverkar även tillbehör så som ramper, förvaringslådor, badstegar och montering av styrpulpet efter kundens önskemål.

Skötseln är minimal. Den kräver så gott som inget underhåll. Om flotten innehåller trädetaljer rekommenderas inoljning av virket varje år och uppläggning på land under vinterhalvåret för att behålla livslängden och fräschheten.

Pontonbåten kan beställas i olika storlekar och utförande allt ifrån en ren arbetsflotte till en skräddarsydd husbåt.
Kontakta oss och så lämnar vi ut en prisoffert om ”din” flotte.