Kaminer

Kamin

-Sidomatad
Kaminen är tillverkad av 3mm saltvattenbeständig aluminiumplåt. Pulverlackerad. Den är dubbelmantlad i golv, väggar och tak. Detta gör att vattnet cirkulerar runt från karets nedre hål och värms upp i kaminen innan det pulseras ut i karets två övre hål.

Kaminens tak består av 16 rökkanaler som gör att kaminen ger en mycket god effekt på ca. 30 KW. Kaminen är gjord för ca. 40cm lång ved.

Viktigt!
Kaminen fästs med sin tre hål på utsidan av karet, det går även att placeras den 1-2m från karet utan att det blir någon större minskning av effekten. Bara kaminen inte placeras högre än de hål som finns på karet. Detta för inte vattnet skall cirkulera sämre och därmed riskera brännskador på kaminen.

Kamin

– Toppmatad
Kaminen är tillverkad av 3mm saltvattenbeständig aluminiumplåt. Den raka konstruktionen ger en mycket god effekt på ca 30 KW och konstruktionen gör kaminen lätt att rengöra från aska och sot. Kaminen är gjord för ca. 40cm lång ved.

Viktigt!
Kaminen skall placeras i vatten för att ej smälta sönder. I våra tillverkade kar sitter kaminen i en fastsvetsad balja utanpå karet. Detta för att öka badplatserna i karet och för att minskarisken för brännskador.

Vattnet självcirkulerar runt från karet nedre hål till baljan och värms upp innan det pulseras ut till karet igen genom de övre hålen. Det går även att sänka ned kaminen inuti karet, om man skulle vilja köpa kaminen separat!